ето отговора от НОИ

       "Неработните дни, както и ползването на друг законоустановен отпуск не прекъсват временната неработоспособност. Прекъсване на временната неработоспособност се допуска само когато лицето се е явило на работа със съгласието на органа, разрешил отпуска по болест – чл. 6, ал. 6 от Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ).
                  Следва да имате предвид, че разпоредбата на чл. 6, ал. 6 от НМЕ не се отнася до определянето на временната неработоспособност като настъпила, с оглед изплащането на възнаграждение от осигурителя за първите три работни дни (чл. 40, ал. 5 от КСО) от нея, а регламентира компетентността на здравните органи за издаването на болнични листове.
                  Затова временната неработоспособност по последващ болничен лист, отпускът по който започва непосредствено след почивните или празничните дни или след друг законоустановен отпуск, се приема за новонастъпила, когато той е правомерно издаден като “първичен” и с друга причина или диагноза без връзка със заболяването по предходния болничен лист, отпускът по който изтича непосредствено преди почивните или празнични дни или друг законоустановен отпуск.
                  Предвид гореизложеното и в конкретно посочения от Вас случай, тъй като временната неработоспособност по последващия болничен лист за периода от 11.08.2014 г. до 31.08.2014 г., отпускът по който започва непосредствено след почивните дни (в случая събота и неделя), се приема за новонастъпила, ако е правомерно издаден като “първичен” и е с друга причина и диагноза, без връзка със заболяването по предходния болничен лист, по който временната неработоспособност започва от 06.08.2014 г. до 08.08.2014 г. В този случай осигурителят изплаща възнаграждение по чл. 40, ал. 5 от КСО по всеки от болничните листове, тъй като има прекъсване във временната неработоспособност. 
"
в случая диагнозата е една и съща - защо ще се плащат 3 дни и по втория болничен?
А каква дата следва да се впише в т.18 на Д6 когато през янури сме изплатили граждански договори на различни дати?